Na kritickom úseku cesty na Petiči došlo k ďalšej nehode

11.12.2007 Prešov

Petič/Prešov 11. decembra (TASR) - Dve ľahšie zranenia si vyžiadala dopravná nehoda dvoch nákladných motorových vozidiel na kopci Petič na rozhraní Vranovského a Prešovského okresu. Spomínaný úsek cesty 1/18 je ...
Napriek tomu, že na základe vážnych dopravných nehôd, v dôsledku ktorých vyhaslo na Petiči viacero ľudských životov, došlo k zníženiu rýchlosti na 60 kilometrov za hodinu, vodiči značku nerešpektujú a vyznačenú rýchlosť zväčša nedodržiavajú. Ohrozujú tak nielen svoje životy, ale aj životy pasažierov ďalších premávajúcich áut.
Dnešná dopravná nehoda na Petiči sa, našťastie, obišla bez strát na životoch. Polícia vyzýva vodičov motorových vozidiel, aby nielen v spomínanom kritickom úseku dodržiavali rýchlosť a prispôsobovali jazdu stavu vozoviek v sychravom počasí.
"V uplynulom mesiaci sme zaznamenali na cestách Prešovského kraja 161 dopravných nehôd, čo je o 28 viac ako v novembri minulého roka, " uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová. Dodala, že spomínané nehody si vyžiadali päť ľudských životov, štyroch ťažko zranených a 24 ľahkých zranení. Škoda na motorových vozidlách sa tak vyšplhala na vyše 12 miliónov korún. Na cestách I. triedy zaznamenali dopravní policajti v kraji najviac - až 54 dopravných nehôd. Na spomínanej ceste 1/18 došlo ku 42 dopravným nehodám. Najčastejšími príčinami nehôd bol práve spôsob jazdy a porušenie základných povinnosti vodičov.
 

Vyberte región